Hur många presenter ska man ge ett barn på födelsedagen?

En present räcker gott och väl men det finns ingen regel som säger att du inte kan ge fler. Det här beror lite på ålder och på vad barnet önskar sig. Du kan satsa på flera presenter till 7 åriga flickor men kanske på en enda sak till en 15-årig pojke. Ett yngre barn kan tycka att det är helt fantastiskt att få en låda som är full med en massa inslagna saker. Att varje sak har kostat cirka fem kronor spelar mindre roll.

När barn tycker att det är känslan av att få paket som är viktig kan det vara klokt att göra på detta vis. Men ett äldre barn som säger med bestämdhet att han vill ha en elgitarr eller något annat stort behöver givetvis inte få mer än så.

När det finns många släktingar med i bilden lär det ju ändå bli fler paket. Men en sak kan vara bra att tänka på. Många presenter kan ibland göra så att det där särskilda du ger liksom drunknar i allting. Det kan bli större effekt om du ger en enda present även om du har råd med fler.

Glöm inte bort att även barn kan gilla upplevelser. Är de lite äldre förstår de den här typen av present. Kanske kan ni satsa på att flyga i vindtunnel till pojken och flickan som fyller 16…

Det är vad du ger som är det viktigare eller kanske ännu mer korrekt, det är att du ger som spelar roll. Barn älskar liksom vuxna presenter och tycker givetvis att det är kul att få paket!

Termos

En termos är faktiskt en riktigt trevlig present. Med en greppvänlig termos som denna blir det extra

Läs mer »

Sök

7815 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
3392 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
254 kr
3.8/5
Redaktörens betyg: 3.8 av 5