godnattsaga

Är en godnattsaga en bra present till barn?

Sagor är fina presenter för de tar vi med oss som minnen för livet. En godnattsaga kan du köpa som bok eller som ljudbok och visst är det en underbar present. Något att komma ihåg är att barn tycker om att höra samma sagor om och om igen.

Det här betyder att du inte behöver oroa dig för att de redan har hört en viss godnattsaga. Om du köper en fin bok med vackra illustrationer kommer sagan att bli intressant igen. Det kan vara Frozen eller något från den svenska traditionen om troll och prinsessor. Föräldrar som tycker om att läsa för sina barn uppskattar också den här typen av present.

En godnattsaga i bokformat

Godnattsagor som böcker är mysiga. Det här är ofta större böcker med bilder. Det finns bra böcker med fler sagor. Det är superbra när det ska vara en kort godnattsaga och inte en följetång. En blandad bok med många berättelser har för det mesta något nytt och flera godnattsagor att se fram emot.

Bilderna är viktiga när man ligger tillsammans i sängen och myser. Både barn och vuxna tycker om att se på bilder. Tänk på det när du väljer en godnattsaga som present. Bilderna är minst hälften av upplevelsen med boken.

Godnattsaga som ljudbok

Nu finns det förstås föräldrar som gärna hade läst sagor för barnen varje kväll men som helt enkelt inte hinner med eller orkar. Då är det verkligen härligt med godnattsagor som ljudbok. Det går att spela upp godnattsagan och lyssna tillsammans eller att låta barnet lyssna ensamt.

Du kan ordna med prenumeration på ljudböcker och e-böcker så att du ständigt har nytt material på din surfplatta eller mobiltelefon. På så vis kan du växla mellan olika sagor så att det blir intressant för alla som lyssnar. Om du känner att du vill ta en liten tupplur under sagans gång kan du ju göra det med en ljudbok. Ingen kommer att märka något!

Sagor för barn i ljudformat kan också ha fina effekter i form av ljud och musik. Det gör att det blir lite extra spännande att lyssna. När du väljer godnattsaga i ljudformat har du också en present som kan användas på flera sätt.

Det går ju att spela upp den här typen av sagor i bilen och under resor. Det är ett stort stöd för föräldrar som måste koncentrera sig på att köra. Att lyssna på en saga är också något som kan verka väldigt bra för barnets mentala utveckling. Vilken toppen present!

Termos

En termos är faktiskt en riktigt trevlig present. Med en greppvänlig termos som denna blir det extra

Läs mer »

Sök

7815 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
3392 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
254 kr
3.8/5
Redaktörens betyg: 3.8 av 5