När det ska firas med present kan det vara hög tid att ge bort något som ger mer än en stund av lycka. Det finns presenter som bjuder på energi och hälsa. Det kan vara allt från saker man äter till en ny bok som handlar om hur man fastar.

Du vet antagligen vad som kommer att passa personen du vill glädja allra bäst. Men om du känner dig lite rådvill ska du ta en titt på dessa 5 smarta tips på presenter som kan ge både hälsa och energi. De kan passa lika bra som 70 års present som då du vill visa mamma lite extra kärlek på morsdag.

  1. Kosttillskott

Svenskar älskar kosttillskott. De allra flesta har flera olika varianter hemma på kökshyllan. Inom kategorin energi så finns det många intressanta val. För en man som vill få ut mer av sin träning och som dessutom vill öka lusten kan det vara spännande med ett lite ovanligare val som tongkat. Du kan klicka här för Tongkat Ali som present.

kosttillskott fina burkar
Ge bort ett spännande kosttillskott och visa hur mycket du bryr dig om!

Du kan också kika på Coenzym Q10 (CoQ10). CoQ10 är ett tillskott känt för att stödja energiproduktion på cellnivå. Det är särskilt fördelaktigt för människor som känner sig trötta eller för de som deltar i högintensiva övningar. Att skänka ett högkvalitativt CoQ10-tillskott kan vara ett bra sätt att främja övergripande energi och välbefinnande.

  1. Ett set med grönt te

När du dricker grönt te får du i dig en kombination av koffein och l-teanin. Detta kan leda till en energikick som varar lite längre. Bättre effekt än en Kay Bojesen apa som du skrattar en stund åt med andra ord. Så skippa apan och kör på grönt te som present istället.

Grönt te kan ge en energikick utan de skakningar som vanligtvis förknippas med kaffe. En presentuppsättning av högkvalitativa gröna tesorter kan vara både ett genomtänkt och hälsomedvetet val. Detta är ju något som ni kan njuta av tillsammans. Lite som en upplevelse men bra mycket billigare än en upplevelsepresent.

  1. Yoga eller pilates

Kanske är det dags för en ny form av träning. Det är förvånansvärt hur många som inte har testat yoga eller pilates. Detta trots att träningsformerna är i ropet och hyllas av kreti och pleti såväl som kändisar.

Fysisk träning, särskilt träningsformer som yoga eller pilates, kan avsevärt öka energinivåerna och det allmänna välbefinnandet. Att ge ett medlemskap på en yogastudio som present kan vara ett underbart sätt att uppmuntra en hälsosam, energisk livsstil.

Det finns även abonnemang för nätklasser som kan vara lite billigare. Dessa kan passa bra om personen du vill ge presenten till inte är så förtjust i att träna i grupp tillsammans med andra. Kom då ihåg att även ge en yogamatta att träna på!

  1. Bärbar smoothie-blender

Skippa godisboxen som bara förvärrar insulinresistens och ge bort en bärbar blender för smoothies istället. Smoothies kan vara ett utmärkt sätt att få i sig en hälsosam, energihöjande blandning av frukt, grönsaker och andra kosttillskott.

En portabel mixer gör det enkelt att skapa näringsrika smoothies på språng. Den kan komma med till jobbet och även användas under semestrar. Det går ju att köpa frusen eller färsk frukt och sedan mixa med vatten, juice eller annan vätska som bas.

present överraskning
En bärbar smoothieblender!
  1. Aromaterapi set

Vissa eteriska oljor, som pepparmynta, citron och eukalyptus, är kända för sina uppiggande och energigivande egenskaper. Ett aromaterapikit med ett urval av dessa oljor tillsammans med en diffuser kan vara en unik och upplyftande present.

Det går att köpa små diffusers som kommer med set som är särskilt anpassade till maskinen. Det finns också ljusställ med plats för vatten och eterisk olja där man istället använder levande ljus vilket kan höja mysfaktorn.

Eller så köper du en bok som förklarar hur eteriska oljor som används på huden kan stimulera och ge mer energi. Köp boken tillsammans med några väl utvalda oljor som eukalyptus och apelsin.

Presenter som ger energi och hälsa

Var och en av dessa gåvor ger inte bara ett sätt att öka energin utan uppmuntrar också till en hälsosammare och mer balanserad livsstil. När vi får saker som kosttillskott, te och träningsredskap så ger det inspiration. Den kan ta oss i en helt ny riktning på vägen mot ett hälsosammare liv!