En presentbox är en jättebra lösning när du inte vet vad du ska ge eller då du inte själv kan räcka över presenten. Om du surfar in på en sajt som Skicka-presentbox.se så får du en massa fina förslag. Det är bara att klicka på den presentbox som du tycker passar bäst och beställa. Du slipper leta, jämföra priser eller försöka knåpa ihop boxen själv.

Det går förstås att skapa en egen presentlåda om du vill det. Här ska vi ta en titt på 10 fina teman för presentboxar. De flesta kan du hitta i färdiga boxar som du beställer online medan vissa teman kanske kräver att du själv köper en låda och klär den med vackert cellofanpapper…

  1. Godsaker och choklad

Godsaker och choklad som också är godsaker är ju ett tema som alltid fungerar. Vem tycker inte om att få en låda full med godis? Så länge som personen inte har lovat avstå från allt godis under ett års tid så är detta ett tema som fungera superfint både för barn och vuxna.

Du kan skicka en blandning med allt möjligt, fokusera enbart på lakrits eller skicka en presentbox med lyxchoklad för finsmakaren.

korg med choklad

  1. Leksaker

En presentbox med leksaker kan vara för barn och vuxna. I boxen som är för barnet kanske du stoppar i en radiostyrd bil, lite slime och så ballonger. För den vuxne kanske du lägger en drönare i lådan. Men det måste ju inte vara dyra leksaker. Det går också bra med lite mindre grejer som en pusselkub eller något annat som ger lek i vardagen.

  1. Vin och öl

Drycker är ett annat tema som passar mycket bra för presentkorgen. Du kan skicka goda viner, öl och kanske starksprit. Om du vet vad mottagaren helst dricker är det ju inte svårare än att skicka detta med ett par matchande glas i en låda så har du en superfin present.

  1. Ost och delikatesser

Ett annat vanligt tema för presentboxar är ost och delikatesser som korv. Det här passar mycket bra när du skickar till en person som uppskattar mat som håller hög kvalitet. Korgen kan fyllas med sådant som passar ihop med huvudingrediensen. Det kan vara kex till osten eller kanske en riktigt lyxig kniv att skära korven med.

  1. Kaffe och te

Ett annat tema som gränsar till dryckestemat är te och kaffe. Här blir det dock ingen tung korg för du skickar ju bara bönor eller pulver. Om du vill skruva till det med något ovanligt kan du välja att skicka matcha-te-pulver med koppar och rätt utrustning för tillredning.

  1. Blommor

Det sägs att grönska främjar välbefinnandet så skicka en presentbox med blommor och mycket grönt! Det här kan vara mer i form av en korg men det finns också vackra rosboxar med torkade rosor i. Dessa är fantastiska för de kommer att förbli fina långt efter att du skickade din presentbox.

låda med rosor

  1. Upplevelser

Visst kan du skicka en låda med upplevelser. Tänk till lite. Kanske lägger du i en fin bok med en godnattsaga som kan läsas för barnet. Eller så skickar du en presentbox med biljetter till ett visst event samt de saker som kan tänkas behövas för att det ska bli kul. Det kan vara handskar och solglasögon för att spela golf.

  1. Intellektuella presenter

En låda full med saker för intellektet är också ett tema att fundera på. När du vet att personen du vill fira med present älskar att läsa så kan du ju skicka en låda full med böcker. Lägg i sådant som stimulerar tankeverksamhet. Låt fantasin flöda så blir det säkert bra!

  1. Maskerad

Skicka en presentlåda med maskeradtema. Kanske för att bjuda in till din maskerad där ni alla kommer att ha spännande masker. Maskerna finns förstås i presentboxarna som är själva inbjudningen till festen. Du kan också skapa en härlig presentbox till barn med detta tema. Kanske med en prinsessklänning barn vill ha på sig dygnet runt!

  1. Pyssel

Pyssel är för stora och små. Lär dig mer om hobbys som kan få plats i en låda och skicka detta som present. Kanske en rebus eller leksaker som är till för att få hjärnan att jobba lite hårdare. Du kan också skicka ett pussel som pyssel. Idag finns det superfina pussel som är så pass små att de rymmer även i en mindre presentkorg.