Ska du ge ett djur som present?

En levande present kan vara den allra bästa men är det verkligen smart att ge bort ett djur? Det här är ju en present som kräver lite mer än en radiostyrd bil eller ett diamantarmband. När ett barn vill ha en hund är det antagligen något som ni har pratat om länge. Då kan detta fungera som present.

Den som får djuret måste vilja ha det. Det här är inget att skoja om. Att ge bort ett husdjur till en person som kanske inte alls är redo att ta hand om det är inte att visa respekt mot djuret. Det kan ju bli så att det kommer att ges bort vidare. Det är verkligen onödigt lidande.

Ett djur kommer fler att få ta hand om. Det ska du komma ihåg. Om du köper ett husdjur till ditt barn bör du vara medveten om att presenten är lika mycket till dig själv och andra i familjen. Om detta känns helt okej är det en bra present.

Välj rätt husdjur. Ska det vara en hund bör ni vara väl medvetna om hur olika raser beter sig och vad som krävs för att ta hand om djuret på rätt sätt. Ett husdjur är en present som kräver en hel del förberedelse. Det är viktigt att komma ihåg.

Termos

En termos är faktiskt en riktigt trevlig present. Med en greppvänlig termos som denna blir det extra

Läs mer »

Sök

7815 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
3392 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
254 kr
3.8/5
Redaktörens betyg: 3.8 av 5