bröllopspresent

Hitta rätt bröllopspresent – 20 tips på bröllopspresent

Någon du känner har bjudit in till bröllopskalas och du inser att det nu är hög tid att börja se på en lämplig bröllopspresent. Om paret inte har angett en butik eller två för bröllopspresenter så är det upp till dig att vara kreativ.

Här är 20 tips på bröllopspresent som kan göra livet mycket lättare för dig. Vi blandar lite vad gäller budget och elegans så att du kan hitta det som känns helt rätt. Glöm inte bort att det kan vara läge att köpa present till bröllop tillsammans med andra. Då kan ni ju få råd med något större.

 1. Graverade glas

Det här är en klassisk bröllopspresent som känns personlig och fin. Det kan vara glas som passar den dryck de tycker om mest. Två glas är symboliskt men det är förstås trevligt att få så många glas som krävs för att kunna bjuda familj och vänner i glas med parets namn graverade på sidorna.

Det behöver ju inte vara glas för alkohol om paret är nykterister eller du tycker att man inte ska uppmana till farligt drickande av spritdrycker. Köp en Sodastream med glasen så blir det uppenbart att du inte menar att det ska drickas vin eller öl i dem!

 1. Badtunna eller spabad

En badtunna är något helt fantastiskt. Om det finns en liten uteplats eller trädgård där paret bor så är det inte svårt att installera en badtunna som är vedeldad eller som värms med elektricitet. Det finns också spabad med bubbeleffekt som kan placeras utomhus och ge varma sköna bad under en stjärnklar himmel.

Det kan vara farligt att bada utomhus i kallt vatten men inte utomhus i varmt vatten så detta är en present som kan främja hälsan.

 1. Spaweekend

När det inte finns plats för badtunna i trädgården så är ett besök på spa något som liknar den upplevelsen. Skicka iväg paret på spahotell för en helg av omsorg. Om de har barn så ordnar ni förstås med barnvakt eller skickar med en barnflicka så att de kan få lite egen-tid på spat.

bröllopspresent tips

 1. Nya lakan

Lyxiga lakan är sådant man får som present. Det är inte alla som unnar sig själva lakan av högsta kvalitet. De är trots allt ganska dyra. Ta reda på vilken färg de föredrar eller lär dig mer om färgfilosofi för sovrummet för att pricka rätt.

 1. Ett konstverk

Konst är en bra bröllopspresent och här har du många möjligheter. En cool Kay Bojesen apa kan vara riktigt fint. Eller varför inte en tavla från en konstnär som du vet att de gillar. Konst är ju något som kräver att du har lite koll på deras smak. Men det finns generiska saker som apan som passar de allra flesta.

 1. Köksmaskin

En köksmaskin som till exempel en glassmaskin är också ett smart bröllopspresent tips. Det spelar ingen roll om de tycker om att laga mat eller inte. Om du inte gillar matlagning så satsar du på en maskin som gör det så mycket enklare som en slowcooker. Om du tycker om matlagning så kan du ge en elegant och avancerad kaffemaskin som bröllopsgåva.

Det dricks ju mest kaffe i de nordiska länderna så det är inte svårt att träffa rätt med den här typen av köksmaskin.

köksmaskin present

 1. Presentkort

Presentkortet är alltid en lösning för bra present till bröllop. Du behöver inte ens veta vilken butik de föredrar. Välj ett presentkort som gäller för en rad olika butiker och ladda det med så mycket du har råd att avvara.

 1. Resa

Du kan också ordna med en resa. Kanske lokalt i Sverige eller långt bort. Ta reda på när de kan åka och boka in turen. Om ni tycker om att resa tillsammans så ser du till att du också kommer med. Det blir ju ett minne för livet!

bröllopsresa

 1. Elmoped eller elcykel

Idag är det många som tycker att det är spännande att åka lite snabbare på fordon som annars ska drivas med kroppskraft. En cykel på el eller kanske en scooter är en fantastisk present. Likaså en elmoped som kan köra i upp till 45 knyck per timme.

Om du tror att det blir lite för mycket med ett fordon som tar plats så kanske du satsar på en radiostyrd bil som är för vuxna. Det är en leksak som kan bringa så mycket glädje till paret som nu går och gifter sig.

 1. Konsert eller uppträdande

Du kan också köpa biljetter till en konsert eller ett uppträdande av något slag. Kanske en utomhuskonsert med flera band i festivalstil. Varför inte boka in biljetter till en musikfestival? Det är en unik bröllopspresent till ett musikälskande par.

 1. Teaterbesök

Eller så köper du biljetter till en teaterföreställning för att ge en bröllopsgåva som osar kultur. Om du vet vilka skådespelare de gillar kan du ordna med biljetter till pjäser som dessa är med i. Ett alternativ kan också vara Stand up med Johan Glans och andra svenska komiker.

 1. Silverföremål

Köp något fint i silver. Det kan vara ett skrin såväl som bestick. Silver är en investering och något som kan ses som en symbolisk bröllopspresent. Det kan ju vara en fin ram i silver med en bild som är rolig, varm eller bara speciell.

 1. Guld eller aktier

Om du vill ge bröllopspresenter som är en form av investering för parets framtid, eller för framtida bodelning, så kan du förstås satsa på guld, ädelmetaller eller aktier. Det kanske inte känns som det roligaste bröllopspresent tipset men det är helt klart en fin bröllopsgåva. Kanske lämpligaste för familj och mycket nära vänner att ge bort.

 1. Pengar till välgörenhet

Det kan också vara ett fint bröllopspresent tips att ge bort pengar till välgörenhet i deras namn. Som en form av välsignelse för deras kommande äktenskap. Det blir en fin och värdig start kan man säga. Men om du känner att det här blir lite Ove Sundberg vid läskautomaten så är det kanske bättre med något hands on som…

 1. Privat kock

En privat kock som kommer och lagar mat under en hel dag är ju fantastiskt för ett nygift par. Låt de äta gott och njuta av att någon annan får slava i köket. Detta är en present som kan passa lika bra direkt efter bröllopet som vid senare tillfälle.

 1. Flygtur

De ska ut och flyga för att se världen ovanifrån! I ett privat flygplan kommer de en bit upp mot molnen och om de är riktigt modiga kanske det kan kombineras med fallskärmshopp. Flygturer är trevliga presenter inom kategorin upplevelser.

Det kan också vara spännande att flyga i flygtunnel. Man måste ju inte sitta i ett flygplan för att känna blodet rusa av denna aktivitet!

 1. Vinkyl med viner

Om de tycker om vin så kan du ju köpa en vinkyl samt drycker att fylla den med. Det här kan bli ganska dyrt och det är viktigt att det verkligen är en bröllopspresent som passar. Att köpa en vinkyl till ett par som inte har något intresse av drycken är inte alls klokt.

 1. Trädgårdsmaskin

Har de trädgård behöver de säkert en gräsklippare, högtryckstvätt eller annan smart trädgårdsmaskin. Ta reda på vad de saknar eller om det finns en särskild önskan om något som till exempel en åkgräsklippare.

trädgårdsmaskin

 1. Fotobok

Det här är en billig bröllopspresent som kommer med så mycket tanke och som verkligen kommer att gillas. Om ni har upplevt mycket tillsammans och det finns bilder från detta så är det läge att göra en fin fotobok. Skriv in vad som hände där bilderna togs för att påminna om saker som kan få er alla att skratta gott.

 1. Massagefåtölj

Det här är en av de bästa bröllopspresenter som finns. En skön fåtölj som masserar hela kroppen är ju något som man aldrig kan få nog av. Det blir en perfekt tv-fåtölj som ger hälsa och en så skön känsla kväll efter kväll!

Dags att gå på bröllop

Nu borde du ha funnit en lämplig bröllopspresent som passar din budget och känns unik och bra. Det viktigaste med den här typen av presenter är att du känner att den kommer från hjärtat. Paret som håller bröllopet kommer ju att bli så glada bara av att du kommer. Det är den största presenten.

Hur får du med dig gåvan till festen?

Ibland passar det bra att ta med en bröllopspresent till själva bröllopet. Ibland är det bättre att skicka den hem till paret någon dag eller två innan festen. Om du är rädd för att en dyrare present till bröllopet kan försvinna under festen är detta smartare.

Dessutom kan det ju vara så att det du vill ge bort är så stort att det inte är praktiskt att ta detta med till en festvåning. Om du köper en massagefåtölj så är det ju enklare att få den levererad hem till paret.

Fast det är klart. Ska du skryta lite med den bästa bröllopspresenten är det kanske viktigt för dig att den står framme på bröllopsfesten så att alla kan se hur givmild du är!

Termos

En termos är faktiskt en riktigt trevlig present. Med en greppvänlig termos som denna blir det extra

Läs mer »

Sök

7815 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
3392 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
254 kr
3.8/5
Redaktörens betyg: 3.8 av 5