presentkort kreativt

5 kreativa förpackningar för presentkort

De allra flesta blir väldigt glada av att få ett presentkort. Det här ju en present som ger utrymme för egen smak och eget tycke. Samtidigt kan det kännas lite trist att räcka över ett litet kort. För att få känslan av att detta är en så stor present som det faktiskt är så kan det behövas kreativa idéer för förpackning av presentkortet.

Oavsett om du väjer presentkort du kan köpa online och får en enkel utskrift eller har ett vackert kuvert med plastkort ifrån en lokal butik så kan följande förslag vara något att beakta…

1. Skattkarta med gömda skatter

Gör presentkortsöverräckningen till ett äventyr genom att skapa en skattkarta. Rita en karta över ditt hem eller trädgård med ledtrådar och stopp längs vägen. Vid varje stopp kan du placera små presenter eller ledtrådar som leder mottagaren till nästa plats.

Den sista ledtråden tar dem till det gömda presentkortet. Detta är inte bara en rolig aktivitet, utan också ett minne för livet. Faktum är att även vuxna kan tycka att detta är riktigt kul. För att göra det lite lyxigare kan du ställa ut minipresenter vid ledtrådarna. Ett glas champagne, en termos med rykande hett kaffe, en ros…

skattkarta
Gör en cool skattkarta att följa för att hitta presentkortet!

2. Ballongöverraskning

Förvandla en vanlig ballong till en överraskning. Lägg presentkortet inuti en stor ballong innan du blåser upp den. Skriv en personlig hälsning på ballongen och fyll den med konfetti. När mottagaren spräcker ballongen, regnar det konfetti och de hittar sitt presentkort bland de färgglada bitarna. Det är ett enkelt men effektfullt sätt att göra överlämningen mer festlig.

Om du vill göra en lek av det kan du fylla flera ballonger med luft och lägga presentkortet i en av dessa. Nu måste den som ska firas sticka hål i ballong efter ballong för att hitta din present. Detta kan också utvecklas på så vis att man låter flera delta i att spränga ballongerna.

ballonger presentkort
I vilken ballong finns presenten?

Om det finns barn med under firandet är detta något de vanligtvis gärna ställer upp på. Tänk dock på att städa upp ordentligt efter ballongfest för dessa är en naturbov.

3. Inramad konst

Gör presentkortet till en del av en konstnärlig upplevelse genom att rama in det tillsammans med en vacker bild eller ett collage. Välj en ram som passar mottagarens stil och använd bakgrundspapper eller dekorationer som speglar presentkortets tema.

När presentkortet används kan ramen återanvändas för ett fotografi eller en annan konstbit vilket ger en extra gåva i form av en dekorativ prydnad. Dessutom kan du ju ha en annan bild redo på baksidan att byta mot när presentkortet plockas ur ramen.

4. DIY Pop-up-kort

Skapa ett eget pop-up-kort som avslöjar presentkortet på ett överraskande sätt. Använd färgglatt papper, sax och lim för att designa en 3D-scen som passar mottagarens intressen. När kortet öppnas, kommer presentkortet att “poppa upp” tillsammans med scenen. Detta handgjorda element visar att du har lagt tid och omtanke på att göra gåvan speciell.

Så gör du eget pop-up-kort:

5. Personlig goodie bag

Sätt ihop en personlig goodie bag fylld med små gåvor och godsaker som kompletterar presentkortet. Om presentkortet är för en restaurang kan du fylla påsen med små gourmetprodukter, som choklad, ost eller vin.

För ett spa-presentkort kan du lägga till doftljus, badbomber och små flaskor av badolja. Genom att skapa en tematiserad goodie bag gör du presenten både rolig och personlig. En godisbox passar nästan för alla teman så du kan ju även beställa en färdig sådan och tejpa på presentkortet på denna.

Det blir en helt fantastisk present

Att ge bort presentkort behöver inte vara tråkigt eller opersonligt. Med dessa kreativa förpackningsidéer kan du skapa en minnesvärd upplevelse som visar din omtanke och kreativitet. Oavsett vilken metod du väljer kommer det att göra presentkortet till en gåva att minnas. Det blir en helt fantastisk present tack vare den kreativa presentationen!

Termos

En termos är faktiskt en riktigt trevlig present. Med en greppvänlig termos som denna blir det extra

Läs mer »

Sök

7815 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
3392 kr
4/5
Redaktörens betyg: 4 av 5
254 kr
3.8/5
Redaktörens betyg: 3.8 av 5